Ildinyónál találtam ezt az érdekes receptet, eddig még sosem használtam édesburgonyát, de örülök hogy kipróbáltam, igazán ízletes és krémes brownie kerekedett belőle.
Hozzávalók (kb. 18 nagyobb kockához):
30 dkg édesburgonya püré (kb. 2 édesburgonya meghámozva, puhára főzve pici vízben, majd pürésítve)
3 tojás
5 dkg étcsokoládé (legalább 70 %-os)
6 dkg kakaópor
10 dkg kókuszzsír
10 dkg eritrit
kevés vaníliakivonat
2,5 dkg lenmag liszt
csipet só
5 dkg mogyoró
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy kb. 18x28 cm-es kisebb tepsit kókuszzsírral kikenünk és megszórjuk kakaóporral. A csokoládét felolvasztjuk a kókuszzsírral együtt, hozzákeverjük a kakaóport, majd egy nagyobb tálba tesszük és habverővel belekeverjük a többi hozzávalót. Végül a darabokra vágott mogyorót is beleforgatjuk a masszába. Az előkészített tepsibe simítjuk, majd kb. 25 percig sütjük és kihűlés után szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése