½ kg liszt
egy nagy kanál zsír vagy vaj
két tojás sárgája
egy kiskanál vaníliás porcukor
½ csésze tejföl (nem mértem a tejfölt, annyit tettem hozzá, hogy rugalmas tésztát tudjak gyúrni)
késhegynyi szódabikarbóna
egy kevés ecet
egy kevés fehérbor
egy csipet só
Először a lisztet a zsiradékkal összedolgozzuk majd a többi
hozzávalókkal együtt hólyagosra gyúrjuk. Egy órát pihentetjük és
lisztezett vágódeszkán vékonyra nyújtjuk. Derelye vágóval négyszögletes
lapokat szaggatunk belőle, melynek a közepén egy vékony vágás ejtünk és
ezen a tészta egyik felét óvatosan átbújtatjuk. (Én középen vágtam be két helyen.) Forró, bő zsiradékban
mindkét oldalát kisütjük, tálalás előtt pedig meghintjük vaníliás porcukorral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése