2014. március 1., szombat

Csörögefánk Gasztroangyal módra

Hozzávalók:
½ kg liszt
egy nagy kanál zsír vagy vaj
két tojás sárgája
egy kiskanál vaníliás porcukor
½  csésze tejföl (nem mértem a tejfölt, annyit tettem hozzá, hogy rugalmas tésztát tudjak gyúrni)
késhegynyi szódabikarbóna
egy kevés ecet
egy kevés fehérbor
egy csipet só


Először a lisztet a zsiradékkal összedolgozzuk majd a többi hozzávalókkal együtt hólyagosra gyúrjuk. Egy órát pihentetjük és lisztezett vágódeszkán vékonyra nyújtjuk. Derelye vágóval négyszögletes lapokat szaggatunk belőle, melynek a közepén egy vékony vágás ejtünk és ezen a tészta egyik felét óvatosan átbújtatjuk. (Én középen vágtam be két helyen.) Forró, bő zsiradékban mindkét oldalát kisütjük, tálalás előtt pedig meghintjük vaníliás porcukorral. 
Recept: innen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése