Hozzávalók:
kb. 80 dkg sárgarépa (tisztítva mérve)
2 evőkanál méz
2 evőkanál balzsamecet
1 fej hagyma
2 nagyobb narancs
2-3 dl tejszín
1 liter húsleves
2 evőkanál vaj
A sütőt melegítsük elő 190 fokra és
egy nagy tepsit béleljünk ki alufóliával. A megtisztított sárgarépát
vágjuk fel hosszában kb. fél mm vastag szeletekre, locsoljuk meg kevés
olajjal, a mézzel, balzsamecettel és sózzuk is kissé. Keverjük össze,
majd terítsük szét a tepsiben és süssük bő fél órát, vagy amíg látjuk,
hogy kissé megkaramellizálódik. A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk
kockákra, majd kevés olajon pároljuk meg
kissé. Közben a narancs héját vágjuk le, a húsát daraboljuk fel. Az
elkészült sárgarépát adjuk a hagymához a narancshússal együtt, pároljuk
pár percig majd öntsük fel 1 liter levessel és forraljuk kb. 5-10
percig. Öntsük hozzá a tejszínt, forraljuk fel újra, majd turmixoljuk simára egy botmixer segítségével. Kínálhatunk hozzá pirított kenyérkockákat is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése