2014. március 11., kedd

Narancsos sárgarépa krémleves

Ildinyónál találtam a receptet, ezúton is köszönöm!

Hozzávalók:
kb. 80 dkg sárgarépa (tisztítva mérve)
2 evőkanál méz
2 evőkanál balzsamecet
1 fej hagyma
2 nagyobb narancs
2-3 dl tejszín
1 liter húsleves
2 evőkanál vaj

A sütőt melegítsük elő 190 fokra és egy nagy tepsit béleljünk ki alufóliával. A megtisztított sárgarépát vágjuk fel hosszában kb. fél mm vastag szeletekre, locsoljuk meg kevés olajjal, a mézzel, balzsamecettel és sózzuk is kissé. Keverjük össze, majd terítsük szét a tepsiben és süssük bő fél órát, vagy amíg látjuk, hogy kissé megkaramellizálódik. A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk kockákra, majd kevés olajon pároljuk meg kissé. Közben a narancs héját vágjuk le, a húsát daraboljuk fel. Az elkészült sárgarépát adjuk a hagymához a narancshússal együtt, pároljuk pár percig majd öntsük fel 1 liter levessel és forraljuk kb. 5-10 percig. Öntsük hozzá a tejszínt, forraljuk fel újra, majd turmixoljuk simára egy botmixer segítségével. Kínálhatunk hozzá pirított kenyérkockákat is. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése