Nagyon ízletes fánk, ráadásul gyorsan elkészíthető, annak ellenére hogy hajtogatni kell a tésztát, ugyanis a hajtogatások között nem kell pihentetni.
4 tojás
12 evőkanál tejföl
2 evőkanál cukor
csipetnyi só
liszt
A kenéshez: olvasztott vaj
A tejfölt az egész tojásokkal, sóval, cukorral jól elkeverjük, és
hozzáadunk annyi lisztet amennyit felvesz, hogy könnyen nyújtható
tésztát kapjunk. Vékonyra kisodorjuk, olvasztott vajjal megkenjük és
összehajtogatjuk, mint a hájas tésztát. A sodrást, kenést hajtogatást
még háromszor megismételjük, de közben nem szükséges pihentetni. Ezután
ujjnyi vastagra kisodorjuk, és derelyevágóval téglalap alakúra vágjuk.
Forró olajban kisütjük, és porcukorral megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése