2014. február 18., kedd

Vánkosfánk

Nagyon ízletes fánk, ráadásul gyorsan elkészíthető, annak ellenére hogy hajtogatni kell a tésztát, ugyanis a hajtogatások között nem kell pihentetni. 

Hozzávalók:
4 tojás
12 evőkanál tejföl
2 evőkanál cukor
csipetnyi só
liszt

A kenéshez: olvasztott vaj

A tejfölt az egész tojásokkal, sóval, cukorral jól elkeverjük, és hozzáadunk annyi lisztet amennyit felvesz, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. Vékonyra kisodorjuk, olvasztott vajjal megkenjük és összehajtogatjuk, mint a hájas tésztát. A sodrást, kenést hajtogatást még háromszor megismételjük, de közben nem szükséges pihentetni. Ezután ujjnyi vastagra kisodorjuk, és derelyevágóval téglalap alakúra vágjuk. Forró olajban kisütjük, és porcukorral megszórva tálaljuk.
A receptet itt találtam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése