2013. október 11., péntek

Vaníliakivonat

Évekkel ezelőtt olvastam az interneten a vaníliakivonat készítéséről, azóta csak ilyet használok a süteményekbe. Persze a vaníliás cukrot is előállíthatjuk magunk, de én jobban szeretem a kivonatot, mert intenzívebb íze van. Nem utolsósorban ennyivel is kevesebb cukrot fogyasztunk...

Hozzávalók:
vodka
vaníliarúd
üveg

A vaníliarudakat felhasítjuk, ha pici üvegünk van - mint jelen esetben nekem (2 dl-es) - akkor félbe is vágjuk. Az üvegbe öntjük a vodkát, beletesszük a vaníliarudakat (ehhez a mennyiséghez 3 db-ot használtam), majd a konyhaszekrénybe rakjuk és 2-3 hétig békén hagyjuk. Ennyi idő alatt sötét színűre változik a vodka, és finom vaníliás illata lesz.
Ha fogyóban van a készletünk, csak öntsük fel vodkával, és pár hét után máris kész az újabb adag vaníliakivonat.

kész vaníliakivonat


1. nap


3 megjegyzés:

  1. De jó! Ezt tutira megcsinálom én is, köszönet az ötletért! :)

    VálaszTörlés
  2. Hálás köszönet érte! Van itthon minden hozzá, el is készítem ma! :-))

    VálaszTörlés