2013. június 25., kedd

Meggyes keksztorta

Az egész úgy kezdődött, hogy a kamrapolcon találtam egy csomag müzlit, amit sürgősen fel kellett használnom. Valami sütés nélküli édességet képzeltem el, aztán körülnéztem a hűtőben és a kertben, végül ez a torta kerekedett ki belőle.:)

Hozzávalók:
A kekszes alaphoz:
30 dkg darált keksz vagy müzli
5 dkg vaj
2 evőkanál cherry
tej vagy tejföl

A meggyes réteghez:
50 dkg meggy
3 evőkanál kukoricakeményítő
2 evőkanál méz
2 evőkanál cherry
1,5-2 dl víz

A joghurtos réteghez:
2 kis pohár meggyes joghurt
4 dkg vaníliás pudingpor
4 dkg porcukor
annyi víz, hogy a joghurttal együtt összesen 4,5 dl folyadék legyen

A tetejére: 2 dl tejszín

A müzlit ledaráljuk, összedolgozzuk a vajjal, a cherryvel és annyi tejjel vagy tejföllel, hogy jól formázható, puha masszát kapjunk. Egy tortaforma aljába egyengetjük és hűtőbe tesszük.
A meggyes réteghez a meggyet megmossuk, kimagozzuk. A vízben csomómentesre keverjük a keményítőt, mézzel és cherryvel ízesítjük, hozzáadjuk a meggyet is, és alacsony lángon besűrítjük. A kekszes alapra kenjük.
A joghurtos réteg hozzávalóit összekeverjük és alacsony hőfokon sűrűre főzzük. Rákenjük a meggyes rétegre és hűtőbe tesszük. 
A tejszínt habbá verjük, majd a joghurtos rész tetejére simítjuk és tálalásig hűtőben tároljuk.



4 megjegyzés:

  1. De nagyon jól néz ki! :-)) Még sosem láttam ilyen sütit, de nagyon finom lehet!

    VálaszTörlés
  2. Már megint meggyes süti, amit imádok:) Gyönyörű lett, nagyon ötletes, valami hasonlót fogok készíteni, ha melegebb lesz:)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm szépen mindkettőtöknek!

    VálaszTörlés
  4. Kerlek ird le az elkeszitest is.Koszi

    VálaszTörlés