2013. június 19., szerda

Csirkés kukoricaleves - Blogkóstoló 9. forduló

A blogkóstoló aktuális fordulója alkalmából Makacska konyhájából választhattam receptet. Kati sok-sok finomsága közül egy könnyű zöldséges-húsos levest készítettem el.

Hozzávalók:
1 hagyma
50 dkg konzerv kukorica
50 dkg csirkemell filé
1, 5 dl tejföl
1 evőkanál liszt
só, bors
A csirkehúst átmossuk és kis kockákra szeleteljük. A hagymát apróra vágjuk, a felforrósított olajon üvegesre pároljuk, majd hozzátesszük a csirkehúst, sózzuk, borsozzuk és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük kb. 1, 5 liter húslevessel és puhára főzzük. Amikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a kukoricát, és ezzel együtt még 5 percet forraljuk. A levest levesszük a lángról, a lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel, kevés levessel hígítjuk, a leveshez adjuk.

2 megjegyzés:

  1. Örvendek, hogy találtál a kedvedre való receptet nálam, ízlett-e?:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, finom volt! Egyébként ajánlom figyelmedbe a következő bejegyzést is! :)

      Törlés