Móninál találtam ezt a gazdag, fűszeres-aszalt gyümölcsös-csokis finomságot. Külsőleg nem "csók" jellegű, de nagyon érdekes sütemény, az íze kicsit tényleg hasonlít a habcsókra.
Hozzávalók:
20 dkg porcukor
3 tojás
kevés vaníliakivonat
késhegynyi fahéj és szegfűszeg
2 kávéskanál rum
5 dkg datolya
10 dkg darált dió
10 dkg csokoládé
10 dkg mazsola
10 dkg liszt
1/3 csomag sütőpor
A datolyát és a csokoládét apróra vágjuk, a mazsolát beáztatjuk a rumba. A porcukrot habosra keverjük a tojásokkal, a vaníliával, a fahéjjal és a szegfűszeggel. A diót, a datolyát, a csokoládét, a lisztet és a sütőport összekeverjük, majd a tojásos-cukros masszához kavarjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre diónyi halmokat rakosgatunk, vagy muffinformába adagoljuk és közepes hőfokon megsütjük. Én muffinformában és mini kuglófformában sütöttem (12 db lett), a maradékból pedig sütőpapírra rakosgattam kb. evőkanálnyi adagokat, abból lettek a tallérok.
De jók lettek!
VálaszTörlésA júliusi játékban fog részt venni és máris rakom a recept mellé:))