2015. október 22., csütörtök

Barna sörös brownie

Sörös játékra hívta a vállalkozó kedvűeket Ani, és bár nézegettem többféle receptet, végül (minő meglepetés...) az édesség győzött, és egy brownie-t sütöttem.:) A receptet a Nők Lapja Cafén találtam, de a mértékegységekkel kissé hadilábon álltam... Nem értem ugyanis, hogy ha a cukor mennyiségét meg lehet adni g-ban, akkor a lisztet vagy a kakaóport miért ml-ben kell beleírni?? 

Hozzávalók:
125 ml liszt (az én mérésem szerint ez kb. 10 dkg-nak felel meg, de a végén túl hígnak találtam a tésztát, és még tettem hozzá 2 evőkanállal)
15 dkg cukor (eredetileg 20 dkg, aki nagyon édesszájú, tegyen bele ennyit:)
3 db tojás
20 dkg vaj
10 dkg étcsokoládé
10 dkg tejcsokoládé
1 ek. kakaópor (eredetileg 30 ml...)
2 dl barna sör

A kétféle csokoládét a vajjal együtt gőz felett felolvasztjuk, hozzákeverjük a kakaóport, és hagyjuk langyosra hűlni. Közben a tojásokat habosra keverjük a cukorral, beledolgozzuk a felolvasztott csokit, majd kisebb adagokban beleöntjük a sört. A lisztet szitálva adjuk hozzá, és csomómentesre keverjük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, egy közepes (kb. 25x19 cm-es) tepsit kivajazunk és beleöntjük a masszát. Kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. 


4 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretjük a brownie-t, de sörrel még nem próbáltam, pedig itt Bajorországban már illő lett volna... :-D Legközelebb a Te receptedet fogom elkészíteni! Nagyon köszönöm! :-)
    Üdv. Kavics

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem nincs ember, aki ne szeretné a brownie-t.:)) Remélem kipróbálod ezt a változatot is, majd írd meg, hogy tetszett-e!

      Törlés
  2. Sajnos időhiány miatt nem készítettem semmit a játékra, de ezt a receptet tuti kipróbálom! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, ez a süti kiváló időhiány esetére, ugyanis csak olvasztani, összekavarni és sütni kell! :)

      Törlés