A kekszes alaphoz:
25 dkg kakaós keksz
10 dkg vaj
A túrókrémhez:
25 dkg túró
1 pohár tejföl
2,5 dl tejszín
7 dkg porckor
1 zselatin fix
fél citrom
A tetejére:
1 üveg magozott meggybefőtt
1 tortazselé
A kekszet ledaráljuk, a vajat megolvasztjuk. Összekeverjük a kekszmorzsát a vajjal, majd kézzel masszát gyúrunk belőle. A tortakarikát kb. 20-22 cm-es méretűre igazítjuk és egy tortatálra helyezzük. A tortakarikába kézzel belenyomkodjuk a tésztát és hűtőbe tesszük.
A túrót és a tejfölt botmixerrel összedolgozzuk, hogy a túrószemcsék minél apróbbak legyenek a krémben. A citrom levét kifacsarjuk, a túróhoz adjuk, a cukorral ízesítjük. A tejszínt habbá verjük, a túrókrémhez adjuk a zselatin fixet és óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot is. A kekszes alapra simítjuk, majd hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a meggyes réteget.
A meggybefőttet lecsepegtetjük, a tortazselét simára keverjük a meggy levével és a zacskón szereplő utasítás szerint elkészítjük. Belekeverjük a meggyet, majd a torta tetejére kanalazzuk, elsimítjuk és hűtőben hagyjuk dermedni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése