2015. augusztus 4., kedd

Sajtos zabpelyhes tallér

Diétázóknak nagyszerű ropogtatnivaló, de szerintem aki nem figyel a kalóriákra, az sem tud ellenállni ezeknek a sajtos talléroknak. Szoó Judit receptje

Hozzávalók:
20 dkg zabpehely
2 tojás
20-25 dkg sajt
kb. 5 ek. zabpehelyliszt (én Dia-wellness lisztet használtam)
3 ek. tejföl
só, bors  ízlés szerint 
1/3 zacskó sütőpor

A sajtot lereszeljük, és az összes hozzávalót kézzel masszává dolgozzuk. Kb. fél órára hűtőbe tesszük, hogy könnyebb legyen formázni. Ha picit keményedett a tészta, diónyi golyókat formálunk belőle, majd vizes kézzel nagyon vékonyra lapítjuk őket. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15  perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése