2015. augusztus 29., szombat

Datolyás-gyökeres muffin

Nem kérem, nem elírás szerepel a címben. Valóban, petrezselyemgyökeret tartalmaz a süti, amikor megláttam Ízbolygónál, rögtön tudtam hogy ki kell próbálnom, elvégre nem egy szokványos hozzávaló.:) 

Hozzávalók:
15 dkg petrezselyem gyökér (pucolva)
15 dkg liszt
10 dkg datolya (magozva)
3 dkg puha vaj
2 dkg kókuszreszelék
½ tk. szódabikarbóna
2 tk. fahéj
1 tojás

A datolyát kimagozzuk, majd 1,5 dl vízzel felöntjük és addig főzzük, míg a vizet magába nem szívja (kb. 10 perc). A petrezselyem gyökeret felkarikázzuk és pici vízben puhára pároljuk. A gyökér karikákat a datolyához adjuk és összeturmixoljuk. Hozzákeverjük a vajat, a kókuszreszeléket, a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat és a kissé felvert tojást is. Muffinformákba adagoljuk és kb. 25-30 perc alatt (tűpróba!) 180 fokon megsütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése