2015. március 25., szerda

Narancsos-fahéjas csirkemell párolt vöröskáposztával

Nem egy tipikus tavaszi étel következik, hetekkel ezelőtt készült... De megérdemli hogy közzétegyem, hisz nem csak télen kerülhet narancsos-káposztás étel az asztalra. 

Hozzávalók:
1/2 fej vöröskáposzta
kevés cukor
balzsamecet
1 lilahagyma

4 db narancs
1 csirkemell
2 evőkanál méz
1 tk. tápiókakeményítő (használhatunk másfajta keményítőt is)
fahéj
só, bors

A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd serpenyőben olívaolajat hevítünk, és a hússzeletek mindkét oldalát megsütjük. Egy narancs levét kifacsarjuk, hozzáadjuk a mézet, a fahéjat és a keményítőt, habverővel simára keverjük. A többi narancsot kifilézzük, a húst puhára sütjük, a mézes-keményítős keveréket pedig ráöntjük és besűrítjük. Végül a narancsgerezdeket is beleforgatjuk a szószba. 

A párolt káposztához a hagymát kockákra vágjuk, és olajon megpirítjuk. Kevés cukrot adunk hozzá, majd beletesszük a lereszelt káposztát. Sóval és balzsamecettel ízesítjük, kevés vízzel felöntjük, és fedő alatt pároljuk. Ha a víz elfőtt, mindig öntsünk hozzá egy keveset, amíg puhára párolódik. 
Tálaláskor a hússzeletre helyezünk pár narancsgerezdet, meglocsoljuk kevés szósszal és mellé kínáljuk a káposztát. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése