25 dkg tehéntúró
20 dkg krémsajt
2,5 dl habtejszín
15 dkg cukor
3 db tojás
1 ek. finomliszt
citrom
kevés vaníliakivonat
A meggyszószhoz:
fél üveg magozott meggybefőtt
1 ek. kukoricakeményítő
A sütőt előmelegítjük. A túrót 2-3 evőkanál krémsajttal botmixer segítségével simára keverjük, a tojásokat pedig habosra kavarjuk a cukorral és a vaníliakivonattal. Hozzáadjuk a lisztet, a túrót, a krémsajtot és a tejszínt is. Végül belefacsarunk egy kevés citromlevet, és simára keverjük a masszát. Sütőpapírral kibélelt formába öntjük, és kb. 30 perc
alatt pirosra sütjük a tetejét. Akkor jó, ha a közepe még kicsit
remegős.
A receptet itt találtam, málnaszósz helyett viszont meggyszószt készítettem hozzá. A meggybefőttet a levével együtt egy lábasba öntjük, simára keverjük benne a kukoricakeményítőt, és kevergetve sűrűre főzzük, majd a kihűlt torta tetejére kenjük, és hűtőben hagyjuk megdermedni.
A receptet itt találtam, málnaszósz helyett viszont meggyszószt készítettem hozzá. A meggybefőttet a levével együtt egy lábasba öntjük, simára keverjük benne a kukoricakeményítőt, és kevergetve sűrűre főzzük, majd a kihűlt torta tetejére kenjük, és hűtőben hagyjuk megdermedni.
Ez aztán nagyon jól néz ki és biztosan finom is! Tetszik! :)
VálaszTörlés