2015. február 23., hétfő

Tejszínes, zöldséges húsgombócleves - Blogkóstoló 21. forduló

Blogkóstoló, 21. forduló, 2. felvonás. Szani konyhájából ezúttal egy finom levest készítettem a csörögefánk után... Ugyanis ez a recept is nagyon tetszett, és muszáj volt kipróbálnom! :)

Hozzávalók:
A gombóchoz: 
50 dkg darált hús
3 gerezd fokhagyma
1 tojás
zsemlemorzsa
só, bors
A leveshez:
kb. 45 dkg vegyes zöldség
2 dl főzőtejszín
2 tk. liszt
2 db húsleveskocka
só, bors

A darált húst sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a fokhagymát. Hozzáadjuk a tojást és annyi zsemlemorzsát, hogy összeálljon a massza. Egy fazékban vizet forralunk, beletesszük a leveskockát, nedves kézzel golyókat formázunk a darált húsos masszából, és a forró lébe tesszük. Amikor a hús már majdnem megfőtt, hozzáadjuk a zöldségeket is, sóval és borssal ízesítjük. A végén a tejszínt simára keverjük a liszttel, hozzáöntjük a leveshez és készre főzzük. (Szani tésztát is főzött a levesbe, én azt kihagytam belőle.)


1 megjegyzés: