2015. február 12., csütörtök

Extra puha csörögefánk - Blogkóstoló, 21. forduló

A blogkóstoló aktuális fordulójának sorsolása igazán szakszerűre sikeredett, a háziasszony, Márti statisztikus fiának jóvoltából.:) Az algoritmusnak köszönhetően Szani konyhájában nézhettem körül, és ezt a finom fánkot választottam. 

Hozzávalók:
4 tojássárgája
35 dkg liszt
1 és 1/2 pohár tejföl
2 ek. cukor
2 ek. rum
1 sütőpor
1 csipet só
porcukor a szóráshoz

A hozzávalókat összegyúrjuk, és 20 percig pihentetjük a hűtőben. Leveles tészta vastagságúra nyújtjuk és derelyevágóval téglalap alakúra vágjuk. Közepükön egy vágást ejtünk, majd a tészta egyik sarkát áthúzzuk a bemetszésen. Forró olajban megsütjük, és porcukorral megszórva tálaljuk. 


1 megjegyzés: