2015. február 17., kedd

Karamelles palacsinta - SAD! 30. forduló

Szerintem nincs olyan ember, aki nem szereti a palacsintát, akár sós, akár édes formájáról legyen szó. A Süss, alkoss, díszíts! játék jubileumi fordulójának házigazdája az egy falat Svájc blog írója, neki köszönhetjük ezt a remek témát. A palacsintákat karamellpudinggal töltöttem, csokiszósszal és krokanttal tálaltam.

Hozzávalók:
3 tojás
20 dkg liszt
1,5 dl szóda
2 dl tej
csipet só
1 evőkanál cukor
2 evőkanál olaj

A töltelékhez:
10 dkg cukor
5 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor

A száraz anyagokat egy tálban összemérjük, majd a tej felét és a tojásokat hozzáadva sima masszát keverünk belőle. Arra vigyázzunk, hogy csomómentes legyen. Óvatosan kevergetve hozzáadjuk a többi tejet, majd a szódát, végül az olajat is. 20 percre félretesszük pihenni, ez idő alatt elkészítjük a pudingot.
A cukrot egy lábasban karamellizáljuk, felöntjük 1,5 dl meleg tejjel, majd teljes olvadásig együtt forraljuk. A maradék tejet a pudingporral simára keverjük, és a karamellre öntve pudingot főzünk belőle. A palacsintákat egyenként kisütjük, mindegyiket megkenjük a pudinggal, majd feltekerjük. Tálaláskor megszórhatjuk grillázzsal vagy krokanttal, úgy még finomabb lesz.

1 megjegyzés: