2015. február 20., péntek

Sokáig ropogós grissini

Nagyszerű ez a grissini amit Duende blogján találtam, valóban sokáig ropogós marad. Viszont előre szólok, hogy nagyobb családnak, társaságnak bátran duplázzuk az adagot, mert el fog fogyni! :))

Hozzávalók (kb. két nagy tepsihez):
32 dkg liszt
4 ek. olívaolaj
16 dkg víz
1 tk. sütőpor
1 tk. só
2 tk. zöldfűszer


A lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral, a vizet hozzáadva tésztává gyúrjuk. Miután simára dolgoztuk, kinyújtjuk és pizzavágóval hosszú, vékony csíkokra vágjuk. Picit megsodorjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és kb. 180-200 fokon megsütjük. Inkább szárítsuk, mint süssük, hogy jó ropogós legyen. 

2 megjegyzés: