2014. december 4., csütörtök

Padlizsánkrém Györgyi módra

Egy hónapokkal ezelőtti blogjáték során olyan szerencsés voltam, hogy nyertem egy adaggal Györgyi méltán népszerű padlizsánkrémjéből. Azóta többször is elkészült, nekem ez a nagybetűs padlizsánkrém, rettentően finom. Aki szereti a padlizsánt, feltétlenül próbálja ki! 

Hozzávalók:
2 db közepes padlizsán
2 db közepes vöröshagyma
2 db paradicsom
6 gerezd fokhagyma
1 ek. mustár
3 dl majonéz
1 ek.worcestershire szósz
2 kk. bazsalikom
1 kk chilli
só, bors

A padlizsánokat alaposan megmossuk, megszárítjuk és apró kockákra vágjuk. A hagymát szintén felaprítjuk. Olívaolajon a hagymát megdinszteljük, majd pár perc elteltével beletesszük a padlizsánokat és a meghámozott, szintén nagyon apróra kockázott paradicsomot. Megsózzuk, a tüzet kisebbre vesszük és 10 perc alatt puhára pároljuk. (Vizet ne adjunk hozzá!) 
Amikor megpuhult, a lángot felcsavarjuk, beletesszük a mustárt, a worcestershire szószt, a maradék bazsalikomot, borsot, chillit, 4 gerezd fokhagymát és összepirítjuk az egészet. Mikor majdnem kezd odakapni az alja, akkor kész. Tálba öntjük, villával picikét megtörögetjük, de nem turmixoljuk. Mikor kihűlt, a majonézt is hozzákeverjük és reszelünk bele kevés fokhagymát. Ilyenkor érdemes megkóstolni és korrigálni az ízén. Lefedjük és fogyasztásig hűtőben tartjuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése