Egy hónapokkal ezelőtti blogjáték során olyan szerencsés voltam, hogy nyertem egy adaggal Györgyi méltán népszerű padlizsánkrémjéből. Azóta többször is elkészült, nekem ez a nagybetűs padlizsánkrém, rettentően finom. Aki szereti a padlizsánt, feltétlenül próbálja ki!
2 db közepes
padlizsán
2 db közepes vöröshagyma
2 db paradicsom
6 gerezd fokhagyma
1 ek. mustár
3 dl majonéz
1 ek.worcestershire
szósz
2 kk. bazsalikom
1 kk chilli
só, bors
Amikor megpuhult, a lángot felcsavarjuk, beletesszük a mustárt, a worcestershire szószt,
a maradék bazsalikomot, borsot, chillit, 4 gerezd fokhagymát és összepirítjuk
az egészet. Mikor majdnem kezd odakapni az alja, akkor kész. Tálba öntjük,
villával picikét megtörögetjük, de nem turmixoljuk. Mikor kihűlt, a majonézt
is hozzákeverjük és reszelünk bele kevés fokhagymát. Ilyenkor érdemes
megkóstolni és korrigálni az ízén. Lefedjük és fogyasztásig hűtőben tartjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése