2014. december 13., szombat

Gyömbérkenyér cukormázzal

Késő őszi ízek a VKF! 68. fordulójában... a játék házigazdája ezúttal Brioche, az általa felsorolt hozzávalók közül én gyömbért és szegfűszeget használtam, kiegészítve szerecsendióval és fahéjjal, hogy még fűszeresebb legyen a végeredmény.:) 

Hozzávalók:
A tésztához:
6 ek. méz
12,5 dkg vaj
22,5 dkg liszt
2 tojás
150 ml tej
1 tk. szódabikarbóna
1 tk. fahéj
1 kk. szegfűszeg
1 kk. gyömbér
1 kk. szerecsendió
A díszítéshez:
porcukor
citromlé
kandírozott gyömbér

A vajat és a mézet kis lángon összemelegítjük. A lisztet egy tálba szitáljuk a szódabikarbónával és a fűszerekkel együtt. A száraz és a nedves hozzávalókat összekeverjük, majd belevegyítjük a felvert tojásokat és a tejet is. Simára dolgozzuk a masszát és egy sütőpapírral bélelt gyümölcskenyér formába öntjük. 160 fokos sütőben kb. 1 órán át sütjük. 10 percig hagyjuk a formában hűlni, mielőtt rácsra borítanánk. Amikor teljesen kihűlt, a porcukrot átszitáljuk és folyósra keverjük a citromlével. A gyömbérkenyér tetejére csorgatjuk, végül apróra vágott kandírozott gyömbérrel megszórjuk és hagyjuk megszáradni. 
A recept a Sütivarázs magazin 26. számában jelent meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése