2014. november 27., csütörtök

Sós kréker

A készen kapható chips helyett készítsünk inkább házilag finom sós ropogtatnivalót! A receptet Illéskrisznél találtam.

Hozzávalók:
25 dkg liszt
12 dkg langyos víz
3 dkg olívaolaj
8 g só
1 teáskanál cukor
1 teáskanál száraz élesztő (vagy 8 g friss)

A hozzávalókból tésztát gyúrunk és letakarva duplájára kelesztjük. Ezután 2 cipóra osztjuk, és egyenként fél cm vastagságú téglalapot nyújtunk belőlük. Sütőpapírral bélelt tepsibe átemeljük a tésztát, kicsit utána igazítunk, majd derelyevágóval, szögletes darabokra felvágjuk a tésztalapot. A lapocskákat villával megszurkáljuk, dekorsóval meghintjük és 170 fokon 20 perc alatt ropogósra sütjük a krékereket.

2 megjegyzés:

  1. Fincsi lehet! Egyre jobban bebizonyosodik, hogy a házi sütemények, sósságok sokkal finomabbak, mint a boltiak! :)

    VálaszTörlés