Limara receptjét szoktam használni, nekünk nagyon ízlik. Néha kukoricalisztet is teszek bele, de csak pár dkg-ot, úgy is finom a tésztája.
Hozzávalók:
60 dkg liszt
3 evőkanál olaj
1 teáskanál cukor
2 teáskanál só
3,3 dl víz
2 dkg élesztő
Kenyérsütőgépben tésztát dagasztunk, és kelesztőtálban duplájára kelesztjük. Vékonyra nyújtjuk, tetszés szerint lehet kör vagy téglalap alakúra. Én ez utóbbit szeretem, bár tudom hogy az igazi pizza kör alakú, de az ízén nem változtat a formája, és így legalább kitölti az egész tepsit.
Ízlés szerinti feltéttel megpakoljuk (jelen esetben ketchup, sonka, camembert, zöldhagyma, trappista), majd a sütőben szép pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése