Több helyen is fellelhető az interneten ennek a zsemlének a receptje, jól jön ha gyorsan kell péksüteményt varázsolni az asztalra.
Hozzávalók:
75 dkg liszt
1 evőkanál szárított élesztő
2,5 kávéskanál só
5 dl víz
1 dl tej
1 evőkanál méz
A száraz és a folyékony alapanyagokat külön-külön összekeverjük, majd egy nagy tálban összedolgozzuk a tésztát. A tetejére szórunk egy kis lisztet, és másfél órára meleg helyre tesszük. A megkelt, ragacsos tésztából lisztes kézzel zsemle nagyságú darabokat tépkedünk, kétszer meghajtogatjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Gőzös sütőben 240 fokon kb. 20 percig sütjük. Ebből az adagból kb. 8-10 zsemle lesz.
Én most olvasok erről a zsemléről először, és már mentettem is! Nagyon jól néznek ki!
VálaszTörlésKöszi szépen! Örülök, hogy tudtam újat mutatni! :)
VálaszTörlés