2016. november 10., csütörtök

Színes zöldségpite

Vegetáriánus pite Áfonya mámora útmutatása alapján.



Hozzávalók:
1 cukkini
1 padlizsán
100 g madársaláta
1 csokor retek
2 paradicsom
1 zöldhagyma
1 gerezd fokhagyma

5 dkg teljes kiőrlésű liszt
10 dkg tejföl
4 tojás
10 dkg reszelt sajt

A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A cukkinis és a padlizsánt apróra vágjuk, a retket, a paradicsomot és a zöldhagymát szintén feldaraboljuk. A sajtot lereszeljük. Serpenyőben kevés olajon pár perc alatt elősütjük a cukkinit, a padlizsánt, a retket. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a paradicsomot és a madársalátát. Sóval, borssal és ízlés szerint egyéb fűszerrel ízesítjük. 
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a pitetálat pedig vékonyan kikenjük olajjal. A tojásokat egy nagyobb tálban elkeverjük a liszttel, a tejföllel, a sajttal és a zöldségekkel. A masszát beleöntjük a piteformába és kb. 20 perc alatt készre sütjük. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése