2016. november 25., péntek

Diós rácsos

Igazi nagymama sütemény, omlós tészta dióval és lekvárral, amit nem csak az unokák falnak szívesen. :) 


Hozzávalók a tésztához: 
40 dkg liszt
16 dkg zsír
10 dkg porcukor
1 tojás
1 sütőpor 
1 citrom leve 
szükség szerint tejföl (kb. 1-2 ek.)

Hozzávalók a töltelékhez: 
20 dkg darált dió 
15 dkg porcukor 
1 vaníliás cukor 
3 tojás  
baracklekvár 

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha túl kemény lenne, kevés tejfölt tehetünk hozzá, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk, majd legalább egy órát pihentetjük. 

A töltelékhez a tojások sárgáját a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a darált diót és végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. A tésztát két részre osztjuk, egy 2/3 és egy 1/3 részre. 

A tészta 2/3-át kinyújtjuk és kb. 30x36 cm-es sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, megkenjük baracklekvárral és rákenjük a diós habos tölteléket. A megmaradt 1/3 tésztából kb. ceruzavastagságú rudakat sodrunk és a hab tetejére rács alakzatban ráfektetjük. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb.25 percig. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése