2016. május 19., csütörtök

Mogyorókrémes kalács

Pihepuha kalács, mogyorós töltelékkel. A receptet az apróséf oldalon találtam, ott fahéjas krémmel készült, nyilván az a verzió is nagyon finom.


Hozzávalók a tésztához:
200 ml víz
20 g friss élesztő
1,5 tk. akácméz
250 g búzaliszt
csipetnyi só
A töltelékhez:
mogyorókrém

A meleg vizet egy tálba öntjük, feloldjuk benne a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt és kicsit megkeverjük. Egy nagyobb tálba mérjük a lisztet, adunk hozzá egy csipet sót, majd beleöntjük az élesztős vizet. Begyúrjuk a tésztát és letakarva, meleg helyen kb. 30 percig kelni hagyjuk.
Amikor megkelt, átgyúrjuk és 1,5-2 mm vékony téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a mogyorókrémmel, feltekerjük, majd középen, hosszában kettévágjuk. A két oldalát egymáshoz illesztjük és óvatosan, egymást keresztezve összefonjuk a kalácsot. A két végét kicsit összenyomjuk és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése