2016. május 1., vasárnap

Meggyes-zabos muffin

Anyukámnak szeretettel.

Gerzsenyi László: Édesanyám

Ajándékul adott téged az Isten,
Ahogy földnek adta a napot;
Aranynál is drágább vagy nékem,
Az Úrnak érted hálát adok.

Nyári tűzben vagy a fagyos télben,
Nyomodban mindig virág fakad:
Nyugalmat találok közeledben,
Nyereség nekem minden szavad.

Áldom Istent érted éjjel-nappal,
Áldozatod nem felejtem el;
Átadom most e pár virágszállal,
Átadom, mit szó sem mondhat el.

Messze sodorhat tőled az élet,
Mégis mindig gondolok reád;
Magammal hordom szent örökséged,
Megőrizem arcod mosolyát.


Hozzávalók (a joghurtos pohár lesz a mérce):
1 pohár natúr joghurt
1 és 1/2 pohár zabpehelyliszt
1 pohár zabpehely
1/2 pohár eritrit
1 tk. fahéj
késhegynyi gyömbér
1 pohár magozott meggy
1 tk. szódabikarbóna
csipetnyi só
4 ek. olvasztott kókuszzsír

A száraz hozzávalókat (vagyis a zabpelyhet, a zabpehelylisztet, az eritritet, a fahéjat, a gyömbért, a szódabikarbónát és a sót összekeverjük. A joghurthoz adjuk az olvasztott kókuszzsírt, majd elkavarjuk a száraz hozzávalókkal, végül beleforgatjuk a magozott meggyet. Papírral kibélelt muffinformába adagoljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük.
Nekem ebből 9 db muffin lett.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése