Egy kiadós leves után nem is kell más, mint egy finom kelt tészta, jelen esetben lekváros bukta. Andi receptje, de nem tortaformában sült, hanem hagyományos bukták készültek belőle.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
3 evőkanál porcukor
1 mokkáskanál só
3 dl langyos tej
5 dkg olvasztott vaj (a bukták oldalának megkenéséhez)
5 dkg olvasztott vaj (a bukták oldalának megkenéséhez)
A töltelékhez:
ízlés szerinti lekvár
A kenéshez:
1 db tojássárgája
Amikor megkelt, lisztezett lapra borítjuk a tésztát és kisodorjuk. Téglalap alakú darabokra vágjuk és mindegyik közepébe teszünk egy diónyi nagyságú lekvárt. Feltekerjük, a két végét lezárjuk, hogy véletlenül se tudjon kifolyni a lekvár. Egy tepsit kivajazunk, és egymás mellé beletesszük a buktákat úgy, hogy az oldalukat szintén megkenjük olvasztott vajjal. Ez azért szükséges, mert így sülés után könnyen szétválnak a buktácskák. Ezután a tojás sárgájával lekenjük és előmelegített sütőben, 180 C-on, kb 35 perc alatt, pirosra sütjük.
Nagyon guszták. Jó ötlet a hóhullás is. Játék van nálam!
VálaszTörlésKöszönöm szépen, nagyon ötletes játék! Ha belefér az időmbe, jelentkezem valamivel.
Törlés