A churros eredetileg a spanyol pásztorok kedvelt eledele volt. A könnyen
összeállítható és nyílt láng felett megsüthető sütemény formája a
legeltetett Churra birkák szarvára emlékeztette a pásztorokat, így ez
után kapta a sütemény a nevét.
A churros abban is eltér a legtöbb fánktól, hogy a tésztája úgynevezett égetett tészta. Ezt a tésztát nem szaggatjuk, hanem egy habzsákkaval a forró olajba nyomjuk, és az elkészült tésztát fahéjas porcukorral hintjük. A churros nagy népszerűségre tett szert a Dél- és Közép-Amerikában, ahol a fahéjas szórás mellett a töltelékek is megjelentek a churros kínálatban. A sima churrost forró csokoládéba mártva érdemes fogyasztani.
(Forrás: http://www.mindmegette.hu/fantasztikus-fankok-48316)
A "Lássunk világot a konyhában!" játék spanyolországi fordulójára sütöttem, Gesztenye receptje alapján.
A churros abban is eltér a legtöbb fánktól, hogy a tésztája úgynevezett égetett tészta. Ezt a tésztát nem szaggatjuk, hanem egy habzsákkaval a forró olajba nyomjuk, és az elkészült tésztát fahéjas porcukorral hintjük. A churros nagy népszerűségre tett szert a Dél- és Közép-Amerikában, ahol a fahéjas szórás mellett a töltelékek is megjelentek a churros kínálatban. A sima churrost forró csokoládéba mártva érdemes fogyasztani.
(Forrás: http://www.mindmegette.hu/fantasztikus-fankok-48316)
A "Lássunk világot a konyhában!" játék spanyolországi fordulójára sütöttem, Gesztenye receptje alapján.
5 dkg vaj
7 dkg
liszt
1,3 dl tej
csipet
só
2 tojás
A csokoládémártáshoz:
10 dkg étcsokoládé
60 ml tejszín
A csokoládémártáshoz:
10 dkg étcsokoládé
60 ml tejszín
Egy lábasban felolvasztjuk a vajat a tejjel és egy percig hagyjuk
forrni, majd beleszórjuk az átszitált lisztet. Addig keverjük, amíg az
edény falától elválik. Ezután egy tálba tesszük, kicsit hűlni, majd egyenként
jól elkeverjük benne a tojásokat. Közben egy nagyobb lábasban olajat hevítünk, a
tésztát csillagcsővel ellátott habzsákba tesszük és különböző formákat nyomunk
az olajba. Szép aranysárgára sütjük őket, majd papírtörlőre szedjük, hogy a
felesleges olajat le tudjuk itatni róla.
Csokoládémártással tálaljuk, ehhez a tejszínt felforraljuk, közben a csokoládét apróra vágjuk, majd ráöntjük a tejszínt és habverővel simára keverjük. Tálaláskor porcukorral is megszórhatjuk, ez nálam sajnos elmaradt.
Csokoládémártással tálaljuk, ehhez a tejszínt felforraljuk, közben a csokoládét apróra vágjuk, majd ráöntjük a tejszínt és habverővel simára keverjük. Tálaláskor porcukorral is megszórhatjuk, ez nálam sajnos elmaradt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése