Korábban készítettem egy karamelles brownie-t, a tészta ezúttal ugyanaz, de a tetejére szeletelt nektarin került. Azt kell mondjam, ez a verzió sem rosszabb, mint a karamelles... :)
12 dkg étcsoki
12 dkg vaj
2 tojás
5 dkg cukor
7 dkg liszt
1 ek. holland kakaópor
csipet só
A tetejére:
nektarin
A nektarint megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk.
A csokit felaprítjuk és vízgőz felett összeolvasztjuk a vajjal, majd megvárjuk hogy langyosra hűljön. Közben összekeverjük a kakaóport, a lisztet és a sót. A csokis masszát simára keverjük a két tojással, majd hozzáadjuk a kakaós lisztet.
A masszát egy vajjal kikent, kisebb formába öntjük (amit én használtam, az 23 x 16 cm-es). 175 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük.
Nagyon csinosak lettek, biztosan finomak is! :)
VálaszTörlésGyönyörűen néz ki, egy szelet napsugár a csokitengerben! :-)
VálaszTörlésMicsoda hasonlat, köszönöm szépen! :)
VálaszTörlés