Számtalan verzióban ismert ez a lángos, "hűtős" lángosnak is nevezik, mivel hűtőben kell tárolni, ahol pár napig eláll. Előnye, hogy ha nem sütjük ki egyszerre az egészet, amíg van tésztánk, mindig frissen sült lángost ehetünk.
Hozzávalók:
1 kg liszt
3 pohár kefír
3 tojás
1 ek. só
5 dkg élesztő
1 dl tej
A lisztet a sóval elkeverjük, majd a langyos tejben felfuttatott élesztőt a tojásokkal együtt hozzáadjuk a liszthez. A kefírt is beleöntjük és kelt tészta sűrűségűre keverjük fakanál segítségével. Akkor jó a tészta, ha hólyagos a felülete. Egy zárható edénybe tesszük és hűtőben 12 órát pihentetjük.
Amikor sütjük, egy nagyobb kanalat (akár merőkanál is lehet) hideg vízbe mártunk, ezzel veszünk ki a tésztából, kézzel széthúzogatjuk és forró olajban kisütjük.
Bár régóta tervezem, még sosem próbáltam, magam sem értem miért, pedig imádom a lángost! <3
VálaszTörlésCsak rajta, jobb későn, mint soha! :))
Törlés