Méghozzá triplán epres! A brownie-ban olvasztott epres étcsokoládé, a krémben pürésített eper, a torta oldalán pedig félbevágott eperszemek... Azt hiszem, ezt már fokozni sem lehet! :)) A recept Dokitól származik.
Hozzávalók az alaphoz:
20 dkg puha vaj
12 dkg cukor
20 dkg étcsokoládé (én eperkrémes étcsokit használtam)
2 db tojás
10 dkg búzaliszt
Az epres krémhez:
15 dkg tejföl
5 dkg porcukor
2 dl habtejszín
fél citrom reszelt héja és kifacsart leve
20 dkg eper turmixolva/pürésítve
1 tasak (20 g) zselatinfix
15-20 dkg eper
A tortaforma kikenéséhez:
vaj és cukrozatlan kakaópor
A csokoládét megolvasztjuk és félretesszük. Előmelegítjük a sütőt
180 fokra és előkészítünk egy 18 cm átmérőjű csatos, kivajazott és
kakaóporral körbeszórt tortaformát.
A puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk tojást
és végül a lisztet is. Kikeverjük, végül hozzáadjuk az olvasztott csokit
és ha simára kevertük,a massza felét a tortaformába öntjük. A másik
felét egy másik tortaformába, vagy bármilyen kisebb sütőtálba
egyengetjük. 20-5 percig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni a tésztákat.
Ha kihűlt, elkészítjük a krémet. A habtejszínt felverjük, a tejfölt
kikeverjük a porcukorral, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével
és hozzákeverjük az eperpürét is. Óvatosan összeforgatjuk a
habtejszínnel, majd hozzákeverjük a zselatinfixet is.
A köralakú sütit a tortaformában hagyjuk, a másik adagot
szétmorzsoljuk. Kirakjuk a tortaforma oldalát félbevágott
eprekkel és óvatosan rákanalazzuk a krémet. Hűtőbe tesszük 1-2 órára,
majd tálalás előtt nagyon óvatosan levesszük a tortaforma oldalát és a
tetejét megszórjuk a sütimorzsával.
Azt a paszta...ez nagyon ott van a szeren... :-P Giga LIKE! :-)))
VálaszTörlésKöszi! :)
VálaszTörlés