2015. június 4., csütörtök

Epres brownie torta

Méghozzá triplán epres! A brownie-ban olvasztott epres étcsokoládé, a krémben pürésített eper, a torta oldalán pedig félbevágott eperszemek... Azt hiszem, ezt már fokozni sem lehet! :)) A recept Dokitól származik.

Hozzávalók az alaphoz:
20 dkg puha vaj
12 dkg cukor
20 dkg étcsokoládé (én eperkrémes étcsokit használtam)
2 db tojás
10 dkg búzaliszt
Az epres krémhez:
15 dkg tejföl
5 dkg porcukor
2 dl habtejszín
fél citrom reszelt héja és kifacsart leve
20 dkg eper turmixolva/pürésítve
1 tasak (20 g) zselatinfix
15-20 dkg eper
A tortaforma kikenéséhez: 
vaj és cukrozatlan kakaópor



A csokoládét megolvasztjuk és félretesszük. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és előkészítünk egy 18 cm átmérőjű csatos, kivajazott és kakaóporral körbeszórt tortaformát.
A puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk tojást és végül a lisztet is. Kikeverjük, végül hozzáadjuk az olvasztott csokit és ha simára kevertük,a massza felét a tortaformába öntjük. A másik felét egy másik tortaformába, vagy bármilyen kisebb sütőtálba egyengetjük. 20-5 percig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni a tésztákat.
Ha kihűlt, elkészítjük a krémet. A habtejszínt felverjük, a tejfölt kikeverjük a porcukorral, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével és hozzákeverjük az eperpürét is. Óvatosan összeforgatjuk a habtejszínnel, majd hozzákeverjük a zselatinfixet is.
A köralakú sütit a tortaformában hagyjuk, a másik adagot szétmorzsoljuk. Kirakjuk a tortaforma oldalát félbevágott eprekkel és óvatosan rákanalazzuk a krémet. Hűtőbe tesszük 1-2 órára, majd tálalás előtt nagyon óvatosan levesszük a tortaforma oldalát és a tetejét megszórjuk a sütimorzsával.

2 megjegyzés: