40 dkg szilva
5 dl víz
1 dl vörösbor
2 ek. méz
1 kk. fahéj
késhegynyi szegfűszeg
1 púpos ek. tápiókakeményítő
2 dl tejszín
A mézet felolvasztjuk, belekeverjük az apróra vágott szilvát. Felöntjük a vízzel és a borral, fahéjjal és szegfűszeggel ízesítjük. Pár percig hagyjuk forrni, majd egy botmixerrel összeturmixoljuk. A keményítőt simára keverjük a tejszínnel, belekeverjük a levesbe és újra felforraljuk. Behűtve tálaljuk.
Kedves Konyhavirtuóz!
VálaszTörlésIgazán guszta és izgalmas leves.:)
Ha van kedved játszani a 66. VKF kiírásának tökéletesen megfelelne ez a recept is, szívesen látnálak vele az összefoglalóban ;)
http://sunisuti.blogspot.hu/2014/08/66-vkf-kiirasa.html
Szép napot!
Süni