2014. szeptember 7., vasárnap

Sárgarépás-cukkinis sütemény

Hozzávalók:
25 dkg vaj
20 dkg cukor
3 tojás
25 dkg liszt
1 tk. sütőpor
1 tk. szódabikarbóna
1 narancs leve
10 dkg sárgarépa
10 dkg cukkini
késhegynyi őrölt fahéj és szegfűszeg

A vajat és a cukrot habosra keverjük , majd egyesével adjuk hozzá a tojásokat is. A sárgarépát és a cukkinit finomra reszeljük. A sütőport, a szódabikarbónát és a fűszereket elkeverjük a liszttel, majd apránként hozzáadjuk a vajas-tojásos masszához. Végül belekeverjük a narancslevet és a zöldségeket. Egy közepes méretű tepsit kivajazunk, beleöntjük a tésztát és 180 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük. 

A recept a BBC Good Food magazin 2012. szeptemberi számában jelent meg, ott narancsos cukormáz is került a tetejére. Aki szeretné hogy még dekoratívabb legyen a sütemény, természetesen elkészítheti a mázat is. 2-3 evőkanál narancslevet és 14 dkg porcukrot keverjünk össze, sűrű, de folyékony masszát kell kapnunk. Simítsuk el a sütemény tetején és szórjuk meg egy narancs reszelt héjával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése