2014. január 18., szombat

Fügés puszedli

Hozzávalók (kb. 40 db-hoz):
10 dkg aszalt füge
15 dkg darált dió
10 dkg darált mandula
2 tojás
10 + 8 dkg cukor
1 teáskanál mézeskalácsfűszer
5 evőkanál rum
1 teáskanál vaníliakivonat
1 kávéskanál sütőpor
1+1 evőkanál liszt
kb. 40 db, 5 cm átmérőjű ostyalap (én ilyet használtam, az Aldiban vásároltam)

A fügét felaprítjuk és összekeverjük 1 evőkanál liszttel. A tojások sárgáját kikeverjük 10 dkg cukorral, a vaníliakivonattal, a mézeskalácsfűszerrel, valamint a rummal. Hozzáadjuk az 1 evőkanál lisztben elkevert sütőport, a diót, a mandulát és a fügét. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, apránként beleszórjuk a 8 dkg cukrot, és óvatosan összekeverjük a masszával. Két kiskanál segítségével az ostyalapok közepére halmozzuk, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. 180 fokos sütőben kb. 20-25 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése