2017. március 15., szerda

Spenótos-túrós lasagne

Hozzávalók:
1 doboz fagyasztott spenótpüré
25 dkg túró
3-4 gerezd fokhagyma
só, bors
száraz lasagne tészta
A besamelhez:
3 dkg liszt
3 dkg vaj
3 dl tej

bors
szerecsendió

A spenótot felengedjük, hozzákeverjük a túrót és a fokhagymanyomón áttört fokhagymát. Sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük. 
A besamel mártáshoz a vajat megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük. Apránként hozzákeverjük a tejet, sózzuk, borsozzuk és szerecsendióval ízesítjük. 
Egy tűzálló formába tesszük a lasagne lapokat, erre rásimítunk a spenótos krémből egy adagot, majd folytatjuk a rétegezést egészen addig, amíg el nem fogy a krém. A tetejére öntjük a besamelt, elsimítjuk rajta, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. 

Ha tetszett ez a recept, ajánlom a spenótos-túrós rétest is! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése