2017. február 28., kedd

Búvár túrós muffin

Hozzávalók:
25 dkg liszt
15 dkg cukor
1 csapott tk. szódabikarbóna
1 tk. citromlé
2 tojás
2 dl tej
1 dl olaj

A töltelékhez:
20 dkg túró
1 púpos ek. tejföl
1 ek. citromlé
3 ek. cukor

A tésztát a "muffinsütét aranyszabálya" alapján készítjük, vagyis két tálat használunk, egyikben a nedves (tojás, tej, olaj, citromlé), másikban a száraz (liszt, cukor, szódabikarbóna, kakaópor) alapanyagokat keverjük össze, majd vegyítjük a két tál tartalmát. Épp csak addig keverjük, amíg elegyednek a hozzávalók, majd papírral bélelt muffinsütőbe adagoljuk a tésztát. 
A töltelék hozzávalóit összekeverjük, és a muffinok közepére teszünk egy-egy púpos teáskanálnyi mennyiséget. 180 fokos sütőben kb. 20-25 percig sütjük. 


1 megjegyzés:

  1. A búvár túrósról már hallottam, de muffinként még nem láttam. Jó ötlet. Játék van nálam. Várlak szeretettel. korsocska.blogspot.hu

    VálaszTörlés