2016. december 4., vasárnap

Sütőtökös-diós süti

Advent második vasárnapjára hoztam ezt a fűszerekkel ízesített tökös-diós süteményt. Bár a sütőtök nem kifejezetten idézi a karácsonyi hangulatot, de a mézeskalácshoz (is) használt fűszerekkel és a dióval együtt számomra már ilyen hatást keltett a sütemény. A receptet Kriszta konyhájában olvastam. 

Hozzávalók:
35 dkg reszelt sütőtök
30 dkg teljes kiőrlésű liszt
3 tojás
20 dkg cukor
1 tk. vaníliakivonat
0,75 dl étolaj
1 dl tej
1 kk. fahéj
1 kk. sütőpor
késhegynyi szegfűszeg
1 kk. gyömbér
késhegynyi szerecsendió
10 dkg dió
A tetejére: csokimáz.

A lisztet, a fűszereket és a cukrot elkeverjük. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet és az olajat, majd a lisztes keveréket, végül a reszelt sütőtököt és az apróra tört diót. Alaposan elkeverjük, a tepsit vajjal kikenjük és beleöntjük a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd bevonjuk a tetejét olvasztott csokoládéval vagy házi csokimázzal. Amikor megszilárdult a csokimáz, óvatosan szeleteljük és tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése