2016. június 15., szerda

Sacher torta -LVK! 6 forduló

A "Láss világot a konyhában!" játék 6. felvonásában Ausztriában kalandozunk. Ha szóba kerül az osztrák konyha, biztos hogy mindenkinek eszébe jut a Sacher torta. Érdekes, hogy a hagyományos Sacher torta még nem került fel a blogra, a paleo változatot  és egy Stahl-féle tortát viszont már elkészítettem. Melindának hála viszont most ezt is megsüthettem, a receptet itt találtam.:) 

Hozzávalók:
14 dkg étcsokoládé
14 dkg vaj
14 dkg cukor
14 dkg liszt
7 tojás
csipetnyi só
30 dkg sárgabarack lekvár
A bevonáshoz:
10 dkg étcsokoládé

A vajat és a cukor felét csipet sóval habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, végül belekeverjük az olvasztott, lehűtött csokoládét. Beleforgatjuk a lisztet. A tojások fehérjét a többi cukorral kemény habbá verjük, és kb. 1/3 részét alaposan elkeverjük a sűrű masszával, a többit óvatosan beleforgatjuk. 
Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és 180 fokos sütőben megsütjük. Rácsra borítjuk és hagyjuk kihűlni, majd félbevágjuk. A baracklekvárt felforrósítjuk, megkenjük vele mindkét lapot, és egymásra helyezzük. Hűtőbe tesszük hogy a lekvár kicsit szikkadjon, majd felolvasztjuk a csokoládét és bevonjuk vele a torta tetejét és oldalát. Ha megszilárdult a bevonat, szeletelhetjük a tortát. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése