2015. december 29., kedd

Almás-fahéjas tepsis palacsinta

A karácsonyi eszem-iszom után és a szilveszteri-újévi terülj, terülj asztalkám előtt íme egy könnyű, gyomorbarát fogás.

Hozzávalók:
4 tojás
2 dl tej
8 dkg cukor
14 dkg liszt
2-3 alma
1 ek. fahéj

A tojásokat a cukorral, a tejjel és a liszttel csomómentesre keverjük. Az almákat megtisztítjuk, lereszeljük és a fahéjjal elkeverjük, majd a tésztához adjuk. Egy 37x32 cm-es nagy tepsibe sütőpapírt teszünk, vékonyan megkenjük olajjal és beleöntjük a tésztát. 180 fokos sütőben kb. 10-15 perc alatt megsütjük. Sütés után fahéjas porcukorral megszórjuk és feltekerjük. Szeletelve tálaljuk, melegen, hidegen egyaránt finom. 
A receptet a Kifőztük oldaláról származik. 


2 megjegyzés: