Hozzávalók:
12,5 dkg étcsokoládé
12,5 dkg vaj
20 dkg kristálycukor
2 tojás
7,5 dkg liszt
csipet só
20 dkg krémsajt
1 ek. vaníliakivonat
2 szál levendula (friss)
A csokoládét a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk. Közben a tojást a cukorral és a sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk a felolvasztott csokoládét, összekeverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a lisztet és a legvégül a vaníliakivonatot is. Sütőpapírral kibélelt szögletes gyümölcskenyér formába öntjük a massza egyik felét. A sajtkrémet összekeverjük a levendulavirággal és a tésztára simítjuk. Ráöntjük a massza másik felét és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a krémsajtos, csokoládés levendulás belseje még lágy, kívül pedig már kemény a tésztája.
levendulás krémsajt |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése