2014. július 15., kedd

Levendulás-krémsajtos csokis brownie

Friss levendulavirággal készült ez a csokis-krémsajtos süti, nem egy könnyű darab, de hát melyik brownie az? :)) A receptet itt találtam. 

Hozzávalók: 
12,5 dkg étcsokoládé
12,5 dkg vaj
20 dkg kristálycukor
2 tojás
7,5 dkg liszt
csipet só
20 dkg krémsajt 
1 ek. vaníliakivonat 
2 szál levendula (friss)

A csokoládét a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk. Közben a tojást a cukorral és  a sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk a felolvasztott csokoládét, összekeverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a lisztet és a legvégül a vaníliakivonatot is. Sütőpapírral kibélelt szögletes gyümölcskenyér formába öntjük a massza egyik felét. A sajtkrémet összekeverjük a levendulavirággal és a tésztára simítjuk. Ráöntjük a massza másik felét és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a krémsajtos, csokoládés levendulás belseje még lágy, kívül pedig már kemény a tésztája.


levendulás krémsajt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése