2013. február 20., szerda

Meggyes-zabpelyhes muffin

Hozzávalók:
12,5 dkg vaj
25 dkg liszt (nálam 15 dkg finomliszt és 10 dkg teljes kiőrlésű liszt)
6 dkg zabpehely
2 tojás
10 dkg cukor
16 dkg meggy
20 dkg tejföl
vaníliakivonat ízlés szerint
1 teáskanál őrölt fahéj
2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
csipet só

A vajat felolvasztjuk és hűlni hagyjuk, a meggyet lecsepegtetjük. A lisztet összekeverjük a zabpehellyel, a fahéjjal, a sütőporral, a szódabikarbónával és egy csipet sóval. Egy másik keverőtálban kissé felverjük a tojást, majd belekeverjük a cukrot, az olvasztott vajat és a vaníliát. Hozzáadjuk a tejfölt is, a masszát pedig a lisztes keverékhez adjuk a meggyel együtt. Addig keverjük, míg valamennyi hozzávaló nedves nem lesz. A tésztát a muffinsütő mélyedéseibe kanalazzuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.

Az ezerarcú muffin c. könyvből származik a recept, de nálam módosultak a mennyiségek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése