2012. szeptember 5., szerda

Nugátos torta

Illéskrisznél találtam a receptet, gyorsan elkészíthető sütés nélküli finomság. Köszönöm szépen!

Hozzávalók:

1. réteg: 20 dkg darált keksz, 1 evőkanál baracklekvár, 3 evőkanál keserű kakaópor, kevés tej. A hozzávalókat kikeverjük és egy tortaformába nyomkodjuk.

2. réteg: 10 dkg nugát. A szoba hőmérsékletű nugátot a kekszes alapra kenjük.

3. réteg: 25 dkg gesztenye massza, 5 dkg vaj, 1 vaníliás cukor, 1 evőkanál cukor, 2 evőkanál rum. A hozzávalókat kikeverjük és a nugátos rétegre kenjük.

4. réteg: 10 dkg keserű csokoládé, 1 kávéskanál porcukor, 1 evőkanál olaj. A csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrot és az olajat. Addig melegítjük, míg feloldódik szép fényesre. A csokoládé mázat a tetejére kenjük, tetejét elsimítjuk, majd a süteményt a hűtőbe tesszük dermedni 2-3 órára.





6 megjegyzés:

  1. No, akkor én megakadtam azon, hogy "nugát"!
    Ismerem a nugátszeletet, ismerek nugáttal töltött készen kapható édességeket, de azt hiszem, te valamilyen nugát krémet használtál.
    Érdekelne, hol és milyen néven kapható, ha van ilyen?

    VálaszTörlés
  2. Még karácsony előtt vettem az Aldiban, itt találtam róla egy képet: http://www.aldi-sued.de/de/html/product_range/2744_21864.htm. Azt hiszem szezonális termék. Hogy hol lehet még beszerezni, azt sajnos nem tudom. Házilag is elkészíthető (pl. itt van hozzá egy recept: http://www.ritakonyhaja.hu/nassolda/sutes-nelkuli-edessegek/2290-nugat-hazilag-recept.html), de én még nem próbáltam.

    VálaszTörlés
  3. Szuper lett így torta formára alakítva! Tényleg, milyen régen nem ettem! Örülök, ha ízlett! :o)

    VálaszTörlés
  4. Ez nagyon csábító lett! Kipróbálás gyanús:)

    VálaszTörlés