Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg rétesliszt
50 dkg finomliszt
csipetnyi só
5 evőkanál cukor
3,5 dl tej
1 dl olaj
1 tojás
2,5 dkg élesztő
A "hempergetéshez":
20 dkg darált dió
10 dkg kristálycukor
10 dkg olvasztott vaj
A hozzávalókból kenyérsütő gépben tésztát dagasztunk, egy tálba tesszük és hagyjuk duplájára kelni.
A darált diót összekeverjük a kristálycukorral.
A megkelt tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Az olvasztott vajba mártjuk, majd tepsibe egymás mellé rakosgatjuk. Amikor kész van egy réteg, akkor rászórjuk a dió felét. Erre jön a második réteg, a tetejére pedig rászórjuk a maradék diót. Olvasztott vajjal megcsepegetjük a tetejét és 20 percig kelni hagyjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
Forrás: Moha receptje. Azt írja hogy galuskaszerű tészta lesz, de nem kell megijedni. Nos, én megijedtem, és mivel el nem tudtam képzelni, hogy fogom így majd kiszaggatni, tettem még hozzá jócskán lisztet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése