2016. április 25., hétfő

Csokis-barackos ropogós zabkeksz - Szakácsmustra, 17. forduló

Szakácsmustra játék mostani fordulójában Bogi a házigazda, Mautner Zsófi pedig a kiválasztott szakács. Örültem Bogi döntésének, hiszen jómagam is szívesen olvasgatom, nézegetem Zsófi receptjeit. Egy kirándulásra készülődve erre a csokidarabkákkal és aszalt gyümölccsel dúsított ropogós zabkekszre esett a választásom. Igazán ízletes kekszek, aki pedig nem szereti az aszalt barackot, természetesen másféle aszalt gyümölcsöt is tehet bele. 


Hozzávalók:
17,5 dkg vaj
20 dkg nádcukor
2 tojás
4 ek. víz
30 dkg zabpehely
15 dkg teljes kiőrlésű liszt
2 csipet só
1 tk. szódabikarbóna
4 dkg kókuszreszelék
10 dkg étcsokoládé
10 dkg aszalt gyümölcs (eredetileg áfonya, én barackot használtam)

A vajat megolvasztjuk és picit tovább pirítjuk, ennek következtében barna vaj lesz belőle. Amíg ez megolvad, egy tálban összekeverjük a lisztet, a szódabikarbónát, a tojásokat, a kókuszreszeléket, a sót, a nádcukrot és a zabpelyhet, majd hozzáöntjük a barnított vajat. Amikor a massza összeállt, belekeverjük az előzetesen lisztben átforgatott aszalt barackot és az apróra vágott csokoládét. 
Jól összekeverjük és egy fagyiadagoló kanállal sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 175 fokos sütőben kb. 10-15 percig sütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése