Hozzávalók:
15+10 dkg kristálycukor
30 dkg kockára vágott száraz kenyér
5-10 dkg vaj (ízlés kérdése)
kb. fél liter tej
3 tojás
csipet só
A kenyérkockákat egy nagyobb tálba tesszük, majd felöntjük a tejjel. Beleszórjuk a 15 dkg cukrot és a csipet sót. Összekeverjük és 4-6 órán át, de akár egész éjszaka is állni hagyjuk, ha a vastagabb kenyérhéj is rajta marad. Egy serpenyőben karamellizáljuk a maradék 10 dkg cukrot. A karamellt - amikor még folyékony - beleöntjük a sütőformába. Belekeverjük a tejes masszába a tojásokat és az olvasztott vajat. Addig a formában kihűl a karamell és bele tudjuk önteni a kenyérmasszánkat. Egy tepsibe állítjuk a formát, köré vizet öntünk. 170-180 fokos sütőben kb. 60 percen keresztül sütjük.
Huh, ez aztán jól néz ki! Kár, hogy nem nagyon van nálunk szárazkenyér, mert ha maradna is, abból tuti kenyérgombóc lesz, mert nagyon szereti a család. De nem kell ennek szárazkenyér, lehet kicsit régebbiből is elkészíteni, mert nagyon finomnak tűnik.
VálaszTörlésKöszi!:) Lehet hogy félreérthetően fogalmaztam, nem csontszáraz kenyér kell hozzá, hanem mikor már pár napos a kenyér, és frissen kevésbé élvezhető, akkor pl. ilyen kenyérpudingba fel lehet használni.
VálaszTörlés