2013. szeptember 3., kedd

Habos-kakaós-barackos szelet

Nagyon szeretem ezt a barackos sütit, amióta megláttam Limaránál, minden évben elkészítem többször is. Könnyed tojáshab, sűrű csokis tészta, közte pedig a sült barack... hmm! :)

Hozzávalók:
50 dkg őszi- vagy sárgabarack
25 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
5 dkg kakaópor
20 dkg vaj vagy margarin
15 dkg porcukor
5 tojás
10 dkg porcukor (a tojásfehérjéhez)

A barackok héját lehúzzuk és félbevágjuk őket. A puha vajat habosra keverjük a cukorral, és hozzáadunk egy egész tojást, valamint 4 tojás sárgáját. A lisztet elkeverjük a kakaóporral és a sütőporral, majd a vajas masszához szitáljuk. Ha nagyon sűrű lenne, egy-két evőkanál vizet adhatunk hozzá.
Egy közepes tepsit kivajazunk és belesimítjuk a tésztát. A tetejét kirakjuk a barackokkal, úgy hogy vágott felükkel felfelé legyenek.
180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük. Amíg sül, a négy tojás fehérjét kemény habbá verjük, közben a cukrot is hozzáadjuk. Mikor szép fényes, kemény a hab, kivesszük a süteményt és rásimítjuk a tetejére a habot. Villával mintát rajzolunk a tetejére, majd visszatesszük a sütőbe és addig sütjük, míg a hab szép rózsaszínű lesz.

3 megjegyzés: