2013. augusztus 31., szombat

Tejfölös-kakaós kekszes

Igazi nyári sütemény a nyár utolsó napjára. Könnyű, hűsítő, sütés nélkül készíthető.

Hozzávalók:
50 dkg szögletes háztartási keksz
2 nagy pohár tejföl
8 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2-3 evőkanál kakaópor

Az egyik pohár tejfölben elkeverünk 4 evőkanál porcukrot és 1/2 csomag vaníliás cukrot. A másikba teszünk 4 evőkanál cukrot, 1/2 csomag vaníliás cukrot és 2-3 evőkanál kakaóport. (A kakaópor minőségétől is függ, ha nagyon sötét, jó minőségű kakaóport használunk, akkor elég lehet 2 evőkanállal is.)
Egy tepsi alját kirakjuk egy réteg háztartási keksszel. Rákenjük a kakaós tejföl kb. 2/3 részét, majd beborítjuk egy réteg keksszel. Erre simítjuk a másik tejfölös krém 2/3-át, a tetejét pedig újabb kekszréteggel rakjuk ki. Végül rákenjük a maradék kakaós tejfölt, a fehérből pedig teáskanálnyi adagokat teszünk rá, és fogpiszkáló segítségével márványos mintát rajzolunk bele. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, ezalatt a keksz megpuhul, a tejföl pedig kissé megköt.



4 megjegyzés:

  1. Ez olyan szép:) Ráadásul nagyon egyszerű is, csak egy bajom van, itt nincs háztartási keksz, de még hasonló sem ami szögletes. De majd kitalálok valamit, a családnak elkészítem:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Ezek szerint a háztartási kekszet sem ismerik Norvégiában?:( Szerintem süsd meg otthon, a neten több recept is található, igaz én még nem próbálkoztam vele.

      Törlés
  2. Nagyon finom sütike, és gyönyörű márványos lett nálad a teteje, nagyon mutatós! :)

    VálaszTörlés