2013. augusztus 23., péntek

Meggyes piskóta - Váncza recept

Egyszerű és nagyszerű, pihe-puha tészta, amelybe belesüppednek a fanyar meggyek... Gyorsan elkészíthető, és még gyorsabban elfogyasztható.:)

Hozzávalók:
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
4 tojás
18 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
meggy (én házi magozott meggybefőttet használtam)

A vajat és a porcukrot habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és simára kavarjuk a vajas-cukros masszával. Végül óvatosan belekeverjük a tojások keményre vert habját, és kivajazott tepsibe (kb. 30 x 20 cm-es) simítjuk a tésztát. A tetejére kimagozott meggyet rakunk, közepes hőfokon sütjük.
A receptet a Váncza-finomságok között találtam.

2 megjegyzés: