2016. július 19., kedd

Becsináltleves

Hozzávalók:
egy egész csirke csontos részei
2 db sárgarépa
2 db petrezselyem
1 vöröshagyma
20 dkg zöldborsó
A galuskához:
1 tojás
búzadara

A csirke csontos részeit feldaraboljuk, a répát és a petrezselymet megtisztítjuk és apróra vágjuk. Kevés olajon megpirítjuk a vöröshagymát, beletesszük a csirkehúst, a zöldségeket, sóval és borssal ízesítjük. Felöntjük vízzel, majd puhára főzzük. 
Közben a tojást annyi búzadarával kikeverjük, hogy szaggatható, galuska sűrűségű masszát kapjunk. A levesbe szaggatjuk és megfőzzük, végül petrezselyemzöldet teszünk a levesbe és tálaljuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése